Google Maps waarschuwt nu of winkel gesloten is als je aankomt

Een handige update voor Android-gebruikers die gebruik maken van Google Maps. Vanaf nu waarschuwt Google Maps je of de winkel waar je naartoe navigeert nog open is als je aankomt. Niets zo frustrerend om een complete stad door te crossen om er vervolgens achter te komen dat de winkel net tien minuten eerder gesloten is. Dit probleem lost Google Maps nu op met de nieuwste Google Maps update voor Android.

Het was voorheen al niet erg lastig om openingstijden van winkels te vinden in Google Maps, je moest alleen net iets verder kijken. Deze update maakt het allemaal gewoon een stukje makkelijker.

Of en wanneer de update ook voor iOS beschikbaar komt is ons nog niet duidelijk.

 • openingstijden google mapsgoogle maps openingstijden

10 dingen die je nog niet wist over Google Maps

Voor navigeren op een mobiele telefoon pakken veel mensen Google Maps erbij. Google Maps is ook de populairste navigatie-app voor smartphones, ruim eenderde van de Nederlanders gebruikt deze app weleens. Toch zijn er (waarschijnlijk) nog een aantal dingen die je niet wist over deze app, die reizen wat makkelijker en leuker kunnen maken. Daarom handige tips voor reizigers: 10 dingen die je nog niet wist over Google Maps.

1. * toont highlights in de buurt

Stel je voor je bent op een voor jou onbekende plaats en wilt snel even zien wat er allemaal in de buurt is. Tik een sterretje (*) in in de zoekbalk en je krijgt alle highlights in de buurt te zien, zoals winkels, restaurants, parken, hotels en stations.

google_maps_tips

2. Verken de buurt

De omgeving verkennen kan ook op een andere manier, een nieuwe functie die sinds vorige week live is. Klik op het symbooltje ‘verkennen’ en je krijgt suggesties voor eten, drinken, winkelen en slapen in jouw omgeving. Deze zijn gebaseerd op tijd én op het weer. Zo krijg je ’s morgens bakkertjes te zien, in de middag bij regenachtig weer een indoor activiteit en ’s avonds kroegen.

google_maps_10_dingen

3. Kaarten offline opslaan

Wil je op vakantie geen hoge kosten voor gebruik van je mobiel in het buitenland, sla de kaart in Nederland alvast offline op. Heb je dan op de plaats van bestemming geen internet bij de hand, heb je in ieder geval wel de kaart.

4. Reserveringen

Reserveringen van hotels, restaurants en vluchten die je in je Gmail hebt zitten, kun je terug zien in Google Maps. Zo zie je bijvoorbeeld hoe laat je vliegtuig vertrekt.

5. Time Machine

Een van de leukste functies die je wellicht nog niet kende in Google Maps is Time Machine. Inderdaad, een tijdmachine. Je kunt nu namelijk terug in de tijd. Google is in 2007 begonnen met het maken van beelden voor Street View. Van veel plaatsen zijn inmiddels al meerdere keren nieuwe beelden gemaakt. Met Time Machine kun je deze beelden terug zien. Zo kun je bepaalde wegen dus vergelijken in de zomer en winter of zie je de ontwikkeling van wereldberoemde gebouwen waaraan gewerkt wordt, zoals de Freedom Tower in New York of de Sagrada Familia in Barcelona. Zie je links bovenin een klokje staan, dan betekent dat dat je terug in de tijd kunt gaan.

google_maps_time_machine

6. Afstand meten

Rondje hardgelopen of gefietst en weten hoe ver het nu echt was? Dat kan in Google Maps, maar alleen op de desktop versie. Zo meet je de exacte afstand tussen punten. Ook leuk om te gebruiken om van tevoren een rondje van 10 km in New York City uit te zetten voor je morning run.

7. Hoogteverschillen

Op vakantie naar een heuvelachtig gebied? In Google Maps zie je alvast wat het hoogteverschil tussen punt A en B is. Zo weet je alvast van tevoren hoe zwaar de beklimming gaat worden.

8. Opslaan van favorieten

Ben je ergens geweest en wil je die plek onthouden, sla deze plek dan met een sterretje op in je favorieten. Zo kun je bijvoorbeeld ook van tevoren alvast wat tips van plekken die je wilt bezoeken opslaan, zodat je later al deze plekjes kunt bezoeken.

9. Indoor Maps

Niet alleen outdoor maar zeker ook indoor kun je Google Maps gebruiken. Door het oranje poppetje te slepen zie je of een gebouw blauw wordt en je ook een indoor map kunt zien. Handig voor wie het PSV Philips Stadion, Kröller-Müller Museum of Universiteit Twente vanbinnen wil bekijken. Ook een hoop treinstations zijn op deze manier vanbinnen te bekijken. Hier zie je welke plekken allemaal een indoor map hebben.

10. Events bekijken

Weekendje Londen geboekt en wil je weten wat er in dat weekend in de O2 Arena te doen is? Klik op ‘komende gebeurtenissen’ en je ziet een overzichtje van alle events op korte termijn. Zo kun je ook doorklikken om direct kaartjes voor een event te bestellen. Op termijn zullen meer locaties deze functie gaan krijgen.

google_maps_events

Google Maps viert 10 jarig bestaan met de lancering van bijzondere Street View locaties in Nederland

Met de lancering van 12 Nederlandse bezienswaardigheden op Street View wil Google het 10-jarig bestaan van Google Maps vieren. Daarom kun je vanaf vandaag nu ook via Street View door de grachten van Utrecht en Amsterdam varen.

Op 8 februari 2005 werd Google Maps voor desktop wereldwijd gelanceerd, gevolgd door de Nederlandse introductie in 2009. Hierdoor werd het mogelijk om een 360° zicht te krijgen op openbare plekken zoals straten en pleinen. Om de tiende verjaardag van Maps te vieren zijn vandaag twaalf nieuwe ‘Special Collects’ toegevoegd: Street View-beelden die zijn gemaakt op bijzondere plekken, zoals de Amsterdam Arena, de binnenkant van het stadhuis van Delft of het Natuurhistorisch museum in Maastricht.

Er zijn verschillende manieren om Street View-opnames te maken. De Street View-auto is de bekendste manier, maar de meeste van de vandaag geïntroduceerde beelden zijn op moeilijker te bereiken plekken gemaakt. Hiervoor kan de Street View Trekker gebruikt worden: een rugzak met daarop een 360°-camera gemonteerd, of de Street View Trolley, een duwkar met camerasysteem. Mede dankzij deze ‘Special Collects’ kun je tegenwoordig bezienswaardigheden over de hele wereld bekijken.

Deze 12 Nederlandse ‘Special Collects’ zijn nu in 360° te bezichtigen via Street View:
(Klik op de link en kom via Street View bij de locatie, dubbelklik op het beeldmateriaal in de rechter balk om beeld op hogere resolutie te kunnen downloaden.)

 1. Markt in Delft
 2. Stadhuis in Delft
 3. Stadhuis in Gouda
 4. Markt in Gouda
 5. Natuurhistorisch museum in Maastricht
 6. Het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer (ook op de werelderfgoedlijst van Unesco)
 7. Grachten vanaf het water in Utrecht
 8. Westerpark in Amsterdam
 9. Uitbreiding grachten vanaf het water in Amsterdam (op de werelderfgoedlijst van Unesco)
 10. Uitbreiding van bijzondere locaties in en rond de binnenstad van Amsterdam
 11. Amsterdam ArenA
 12. Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam

Echte kunstwerken van Google Maps plattegronden

Google wilde het graag aantrekkelijker maken voor kleine ondernemers om zichzelf voor Google Maps te laten registreren. Hiervoor huurde ze het designbureau Bäkken in. Zij vroegen een aantal grote origamikunstenaars om hun vouwkunsten toe te passen op een aantal plattegronden van Google Maps. Het resultaat is deze indrukwekkende origamieserie!

GoogleMaps_1
GoogleMaps_2
GoogleMaps_3
GoogleMaps_4
GoogleMaps_5
GoogleMaps_6
GoogleMaps_7
GoogleMaps_8

Bron: thecreatorsproject.com

TomTom overbodig: nu ook offline navigeren in Google Maps

TomTom overbodig: nu ook offline navigeren in Google Maps

Google begint met het toevoegen van uitgebreide offline-navigatiemogelijkheden aan zijn Maps-dienst. Gebruikers kunnen eenvoudig kaarten voor gebieden downloaden en vervolgens offline navigeren en zoeken naar locaties.

Google werkt de Android-versie van Maps bij met de offlinemogelijkheden en de iOS-versie van de dienst zou snel moeten volgen. Het gaat volgens het bedrijf om een eerste reeks verbeteringen en er zouden in de toekomst meer offlinefuncties volgen.

Gebruikers kunnen zoeken op steden of regio’s en de resulterende plattegrond downloaden. Een alternatieve manier is naar ‘offline area’s’ te gaan bij het menu en daar op een ‘+’-knop te klikken om de kaart te downloaden. Google Maps detecteert automatisch wanneer een gebruiker over een slechte verbinding beschikt of helemaal niet online kan. Diegene kan dan alsnog van turn-by-turn-navigatie gebruikmaken bij de plattegrond en ook blijft zoeken naar locaties en contactinformatie mogelijk.

Google beloofde in het verleden al meer dan eens offlinenavigatie naar zijn dienst te brengen. Het downloaden van kaarten was al mogelijk, maar erg omslachtig. Offlinegebruik is een van de eigenschappen waarmee Here Maps zich onderscheidde. Nokia verkocht deze dienst dit jaar aan BMW, Audi en Daimler.

Door het offline beschikbaar maken van zijn kaartfunctie lijkt Google navigatiediensten als die van TomTom en Garmin grotendeels overbodig te maken. De navigatiemarkt zat al in het slop doordat (gratis) kaartfuncties steeds populairder worden.

Mont Blanc in 360 graden op Google Maps

De Mont Blanc staat vanaf nu in 360-graden-beeld op Google Maps. Met behulp van fotografen, skiërs, atleten en bergbeklimmers is de berg in beeld gebracht.

Op de foto’s staat onder meer een rennende Kilian Jornet. Hij heeft het record op zijn naam staan om als snelste de berg te beklimmen en weer af te dalen.

Bergbeklimster Catherine Destivelle is te zien terwijl ze aan een afdaling bezig is op Aiguille du Midi, een andere hoge bergtop van het Mont Blancmassief.

Op een speciale pagina staan ook verschillende video’s van de hoogste top van de Alpen.

Klimaat

Google vraagt met de publicatie aandacht voor klimaatverandering. Door de stijgende temperaturen veranderen de gletsjers op de berg.

“Wetenschappers en enthousiastelingen kunnen later naar deze digitale beelden kijken om te zien hoe de Mont Blanc is veranderd”, schrijft Google in een persverklaring.

Google Street View bizarre mutaties

Google Street View levert soms bizarre mutaties op

17 februari 2016 om 21:14 door Andrea Peelen

Google Street View levert soms bizarre mutaties op

Foto: Twitter Kyle F. Williams

Er gebeuren gekke dingen op de stranden van deze wereld. Twittergebruiker Kyle F. Williams levert hier bewijs van.

De man kwam erachter dat wanneer je diep inzoomt op mensen die een dagje aan het water liggen, hele vreemde vormen ontstaan in de beelden.

COLLECTIE VAN FOTO’S

Google Street View gebruikt een enorme collectie van 360 graden foto’s om een beeld te vormen van een landschap. Extreem handig als je van plan bent om een locatie te bezoeken en wilt zien hoe de omgeving eruit ziet.

Maar omdat tijdens het maken van de foto’s de objecten – mensen en dieren – wel eens bewegen, kan het zo zijn dat de aaneenschakeling van foto’s niet helemaal is zoals die moet zijn. En vooral op stranden lijkt het alsof niemand goed kan stilzitten voor een Google fotoshoot.

Kyle, die zelf digitaal artiest is, deelde de foto’s van de opmerkelijke mutaties op zijn Twitter. Veel mensen zien er de humor wel van in, want de kiekjes zijn meer dan 850 keer geretweet.

Misschien een ideetje voor een nieuwe zombiefilm?

20 Grappigste Nederlandse Google Streetviews

20 Grappigste Nederlandse Google Streetviews


Lekker gluren naar de buren met Google Streetview. Het leukste zijn natuurlijk de bizarre situaties die soms worden vastgelegd door de camera’s van Google. Dit zijn de 20 grappigste plekjes in de Nederlandse Streetview:

Wat zoek je?

wat zoek je

Almelo

Betrapt!

betrapt

Hey Meisje, wat steel je daar op de Laan op Zuid in Rotterdam?

Ferrari

Ferrari Starlet

Een prachtige Ferrari Starlet op de Tobias M.C. Asserstraat in Amsterdam.

ButtCrack

buttcrack

Bouwvakker is zijn riem vergeten op de Fruitstraat in Rotterdam.

Winkelwagen

winkelwagen

Niet waar de winkelwagentjes horen … Iepenlaan in Groningen

Bijzondere plantenbak?

benen

De man zonder bovenlichaam, te vinden in Amsterdam op de Vegasstraat.

Als je moet

als je moet

Dan moet je gaan

Benen

benen2

Benen op een balkon op de Tuinstraat in Amsterdam

Verkleden

verkleden

Even een andere broek aan doen hoor.

Oneerlijke strijd

oneerlijke strijd

Die kleine wint dat makkelijk! Ook weer in Amsterdam.

Grote straal

grote straal

Grote Straal

Massage

massage

Meisje geeft ander meisje een massage in Westzaan

Schaap?

schaap

Wat doet dat schaap daar

Poep?

poep

Meisje is in de poep gaan staan op de Damstraat in Amsterdam.

Caravans

caravans

Vervelende carvans ook altijd

Bangbus

bangbus

Bangbus in Friesland?

knijp

knijp

Klein knijpje in de billen

Grasmaaien

grasmaaien

Hardcore grasmaaien in Groningen.

Ramen op de Spuitraat

ramen op de spuitraat

De ramen op de Spuistraat in Amsterdam moeten altijd goed schoon zijn!

En natuurlijk nog veel meer hoeren

hoeren in Deventer streetview
hoeren in Groningen streetview
hoeren streetview

naar binnen

Veelal verwijdert van Google Streetview…

Gekke dingen die je op Google Street View ziet

Google Street View is een uitkomst voor als je even wil weten langs welke wegen je moet of als je stiekem wil kijken hoe iemand woont. De foto’s van de Street Views worden genomen met een zware camera die bovenop een auto met Google-logo zit. Het zou zomaar kunnen dat jij op straat was toen de Google auto voorbij kwam! Meestal is er dan niks aan de hand, want je bent dan gewoon onderweg, maar sommige mensen staan wel heel ongelukkig op Google Street View… Girlscene zet de gekste dingen die je op Google Street View ziet op een rij.

Wat vind jij het meest rare om te zien op Google Street View?

This is a post with post format of type Link

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus.